Gokkende weerwolven en vlaaienmaaien

Afgelopen weekend organiseerde de BAC weer het jaarlijkse pinksterkamp van de vereniging. Als locatie was gekozen voor het mooie plaatsje Scherpenzeel. Een kleine 30 leden, oud-leden en aspirant-leden hadden net genoeg ruimte om allemaal een slaapplaats te vinden in de twee beschikbare hokken. Nadat Martin zijn zegje had gedaan en het pinksterkamplied was gezongen kon de feestvreugde beginnen. Om het groepsgevoel te vergroten, kreeg een ieder een blanco pet, die met textielstiften kon worden versierd.

Zaterdag ochtend vroeg op, want er zou in de buurt een demonstratie schapenscheren zijn. Blijkbaar hadden die schapen dit ook al gehoord, want deze waren in geen velden of wegen te bekennen en na een interessante tocht door de omgeving en een korte stop in het centrum van Scherpenzeel, keerden we zonder wol weer terug. ’s Middags hebben we in Ede het zwembad opgezocht met een glijbaan van 107 meter lang en ้้n waarvan je met een band afkon. Zo leuk, dat Petra – die natuurlijk haar eigen badpak vergeten was – zich in dat van Carola heeft gewurmd om het uit te proberen.
Na een eenvoudige, doch voedzame maaltijd was het ’s avonds tijd voor de dropping. Hans en Bertus hadden hun best gedaan en aan de hand van de gestelde vragen was de route naar huis gelukkig weer snel gevonden. En dat nog wel zonder de hulp van Kabouter Plop.

De volgende ochtend was het ietsje later toen een ieder weer naast zijn of haar bedje stond, zodat een ieder uitgerust kon meedoen aan de sport- en speldag. Inge en Demelza (ook bekend als Crea en Bea) verrasten een ieder met een leuk parcours met allerlei spelen. Ook verrassend was de “straf” voor de verliezers… een act doen tijdens de bonte avond.
Gepresenteerd door Leonie en Robin kreeg het aanwezige publiek een groot aantal leuke playback-acts te zien en ook het spel ontbrak uiteraard niet. De jury had het dan ook zwaar, maar wist uiteindelijk toch Luuk als terechte winnaar aan te wijzen.

De volgende ochtend was het helaas al weer tijd om in te pakken en op te ruimen. Dankzij een ieders inzet was dit vlot gebeurd en konden we op weg naar de laatste offici๋le activiteit van dit kamp: het vlaaienmaaien. In groepjes van 5 werd het weiland onveilig gemaakt en vlogen de ballen bij menig rustig grazende koe om de oren. Nog een laatste drankje… en toen toch echt terug naar Scala.

Alle VIPers en anderen die zich ingezet hebben bedankt voor alle gezelligheid en graag tot de volgende keer.

P.S. Gokkende weerwolven??
Vraag dat maar aan iemand die mee was…. Of zorg dat je de volgende keer er zelf bij bent!

Bekijk de foto’s hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.