Gooi en Eembode Vernissage 16 juni 2013

 

Verjaardagsgeld naar Stichting Kanjer Guusje

 19 juni 2013   |    Door de dichtbijredactie, 20130623 (Gooi en Eembode)

 

                       

 

 

 

 

 

 

 

De opkomst was goed in de Vernissage zondag. (Foto: De Prins Maurits Band)

 

 BUSSUM – De Bussumse Prins Maurits Band viert in 2013 met meerdere activiteiten haar 65ste verjaardag. De opbrengsten van de feestelijkheden zijn echter niet alleen voor de band zelf. Het jaar staat in het teken van Stichting Kanjer Guusje.

 Het begon dit jaar al met een fair op 25 mei. Deze bracht zo’n 650 euro op. Zondag was het muzikale verjaardagsfeestje. Meerdere muziekverengingen traden op bij de Vernissage. Ze sloten gezamenlijk, als geformeerd orkest, af met Music van John Miles. ‘Het is erg goed bezocht. Het was constant vol’, vertelt Martin Oosterdijk, slagwerk-instructeur bij de Prins Maurits Band.

‘We hebben aan het begin van het jaar bekeken wat we financieel nodig hebben. Alles wat er binnenkomt boven het gestelde budget is voor een goed doel.’ De leden mogen jaarlijks zelf bepalen naar welk doen de opbrengst gaat. ‘Een van de leden kwam zelf met Stichting Kanjer Guusje’. De stichting is opgericht door de ouders van Guusje, een meisje uit Kaatsheuvel. Op tienjarige leeftijd overleed zij na een lang gevecht aan kanker. Nu zamelt de stichting geld in voor leuke activiteiten voor kinderen met een ziekte.

Ook het Jubileumconcert op zaterdag 2 november staat in het teken van Kanjer Guusje. ‘Hoe en wat weten we nog niet, misschien komen Guusjes ouders wel uit Kaatsheuvel. Maar we gaan er in ieder geval veel aandacht aan besteden’, aldus Oosterdijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.