Oranjeconcert orkest Prins Maurits Band

Na het succes van de Slagwerkgroep Prins Maurits Band op 12 maart j.l. was op 29 april de beurt aan het orkest.

Onder de dynamische en inspirerende leiding van dirigent Elivera van Sloten, die deze avond zelf presenteerde, gaf de harmonie een geslaagd Oranjeconcert in het gezellige Elckertheater in gebouw Breeduit aan de Lange Heul.

Het afwisselende repertoire bestond uit een opzwepende Paso Doble als openingsnummer en varieerde daarna van een aantal meer klassiek klinkende stukken via de in een wel heel modern jasje gestoken A Fifth of Beethoven en enkele beroemde songs van Eric Clapton tot de populaire musicalhits Zorro, Mary Poppins en Soldaat van Oranje.
De eerste twee zijn natuurlijk wereldberoemd door het televisieprogramma Op Zoek naarษ… en de laatste, met muziek van Rogier van Otterloo, geniet grote bekendheid door de film en de bijzondere locatie van de musical: een tot theater omgebouwde hangar op vliegbasis Valkenburg.
Voor het enthousiaste publiek werd de avond besloten met drie Italiaanse volksliedjes en, omdat het concert een toch beetje in het teken stond van Koninginnedag, het Wilhelmus.

Ook was ิonzeี saxofoniste Naomi 12,5 jaar lid. Zij werd verrast met een speld en oorkonde van de KNMF en een mooie bos bloemen.
Naomi, we hopen nog lang van je spel te kunnen genieten!

Het orkest bewees ook deze avond weer het publiek prima te kunnen vermaken met veel uiteenlopende muziekstijlen, waarover nog lang werd nagepraat bij de bar van het theater.

De foto’s staan binnenkort op de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.