Prins Maurits Band viert 60-jarig jubileum in Spant!

De Bussumse muziekvereniging Prins Maurits Band vierde afgelopen weekend hun jubileum in Spant!. Al zestig jaar zijn zij actief bezig met het maken van muziek en dat werd gevierd met een groot concert in het bijzijn van burgermeester Schoenmaker.

“De afgelopen weken hebben de leden van de Prins Maurits Band hard gewerkt aan dit concert,” vertelt voorzitter Hans Wardenaar, “ook een groot aantal oud-leden en leden van bevriende verenigingen hebben enthousiast meegewerkt om dit jubileumconcert tot een groot succes te maken.”

Het slagwerk en het harmonieorkest openden gezamenlijk de avond met het toepasselijke ‘Jubilissimo’, waarna zij afwisselend een avondvullend programma neerzetten. Onder leiding van Remco Krooshof speelde de harmonie oude klassieke stukken, maar lieten ze het publiek ook swingen met musicalsongs als ‘Grease’ en ‘The Lion King’. Het slagwerk maakte een reis door de muzikale afgelopen twintig jaar van de vereniging en showde hun handigheid met stokken en trommels. En een gastoptreden van de jonge jongens van ‘Woordenschat’ uit Amersfoort zorgden voor wat afwisseling met hun zelfgeschreven rapnummers.

Naast een muzikale avond was het ook een avond vol bedankjes en felicitaties. Zo werd slagwerkdirigent Martin Oosterdijk officieel gefeliciteerd met zijn 20-jarig jubileum. En werd de voorzitter bedankt voor jaren inzet met een Neil Diamond-compilatie die de harmonie zonder zijn weten voor hem had ingestudeerd.

Al met al een feestelijke avond voor de zestigste verjaardag van de Prins Maurits Band.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.