Spantconcert “Freedom in Music” 11 juni 2005

11 juni was voor ons een mooie dag. Na maanden repeteren mochten de muzikanten dan eindelijk het repertoire voor deze uitvoering ten gehore brengen. En alles viel dan ook perfect in elkaar. Het orkest, de gigantische slagwerkgroep en de pipeband en een goed gevuld Spant.

Onder leiding van Remco Krooshof heeft het orkest laten horen dat ze het ook zonder steun van buitenaf kunnen. De muziekstukken die zij lieten horen werden goed ontvangen. Met als hoogtepunt Highland Cathedral. Ze speelden dit samen met The Seaforth Highlanders of Holland uit Voorthuizen.

Dankzij de medewerking van G.A. Heinze uit Muiderberg en PVO uit Soest stond er een slagwerkgroep van 35 personen op het podium. Onder de bezielende leiding van Martin Oosterdijk werd er een heel gevarieerd programma neergezet. Het hoogtepunt waar deze muzikanten weken naar toe gewerkt hebben was natuurlijk Operation Liberty. Een muziekstuk waarin D-Day werd herdacht.

Tussendoor hadden we nog een optreden van de Andrew Sisters. Je moet er maar gaan staan daar voor dat doek. Ria, Carola en Ellemarie jullie hebben dat hartstikke leuk neergezet.

The Seaforth Highlanders of Holland hebben na de pauze een paar min of meer bekende stukken laten horen. Het optreden van de pipeband gaf het concert een mooie wending. Mede dankzij hen kwam bij sommige toehoorders het bevrijdingsgevoel weer terug.

Al met al hebben we er een leuke avond van kunnen maken en het publiek op een goede manier kunnen onderhouden.

Er zijn nu foto’s van het concert met dank aan dhr. Molenaar! Kijk in het fotoalbum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.